Søren Ulrik Thomsen bliver ny æresalumne på Københavns Universitet 

Danmark velsagtens mest langtidsholdbare, læste og lovpriste nulevende poet, Søren Ulrik Thomsen bliver udnævnt til æresalumne på Københavns Universitet.

Søren Ulrik Thomsen betragtes af mange som en af de mest betydningsfulde nulevende danske litterære skikkelser. Han har siden forfatter-debuten i 1977 kredset om store eksistentielle grundvilkår som døden og ensomheden, skabelse og tilintetgørelse, ligesom religiøsiteten hele tiden ligger som en klangbund.

Nu føjer Københavns Universitet ham til rækken af prominente alumner som Bodil Nyboe Andersen, Johannes Møllehave og Stine Bosse, der alle er blevet hædret for at have ydet en enestående indsats inden for deres faglige felt og som har vist særlig engagement og loyalitet over for universitetet.

Den nye æresalumne vil i kraft af sin status som samtidigt litterært fyrtårn, sin vedvarende interesse for universitetet og for grænsefeltet mellem kunst og videnskab være en betydelig ambassadør for Københavns Universitet, udtaler prorektor og formand for Københavns Universitets Alumneforening Thomas Bjørnholm.

Læs hele pressemeddelelsen her, og se hvordan du kan møde Søren Ulrik Thomsen til Alumnernes Dag 2016.