1. november 2018 - Familiehemmelighedernes politik i den danske velfærdsstat 

De fleste familier har eller har haft en hemmelighed. Om det uægte barn, der måtte bringes af vejen, oldemoren, hvis sindssygdom blev bortforklaret, eller onklen, der levede skjult som bøsse. Hemmeligheder kan binde familier sammen, men de kan også skabe splid og splittelse.

Lektor og ph.d. Karen Vallgårda undersøger, hvad hemmelighederne siger om familien som institution og om familiens forhold til det omgivende samfund. Fokus er på midten af 1900-tallet, da samfundet gennemgik dramatiske forandringer, og velfærdsstaten blev konsolideret.

Hvornår har hemmeligholdelse ydet beskyttelse, og hvornår har det været en form for undertrykkelse? Hvordan har skiftende sociale normer, lovgivning og offentlige myndigheders praksisser påvirket familiers håndtering af viden om sociale tabuer – og omvendt? Og hvordan kan man undersøge intime aspekter af menneskers liv på etisk forsvarlig vis?

Mød også
Marie Meier, ph.d.-stipendiat på Saxo Instituttet tilknyttet projektet Familiehemmelighedernes Politik.
 
Med arbejdstitlen ´The Concealment of Mental Maladies´ eller ´Skjulte Sindslidelser´ er ph.d-projektet en undersøgelse af familiehemmeligheder relateret til psykisk sygdom. Hvordan har forskellige former for stigmatisering gennem tiden motiveret familier til at skjule eller tabuisere sindslidelser? Hvordan ændrer familiers vidensforvaltning af psykisk sygdom sig op gennem det 20. århundrede set i relation til velfærdsstatens udvikling og udviklingen indenfor det psykiatriske felt?

Arrangementet finder sted på Søndre Campus i lokale 67 på første sal i bygning 14 (14.1.67).

Praktiske oplysninger

Tid: d. 1. november 2018 - kl. 17:30 til 19:00
Sted: Søndre Campus, lokale 67, Bygning 14

Hent kalenderfil