8. marts 2017 - Er E-sport en sport? 

Hvorfor er e-sport blevet så populært, og er det en sport? Er det overhovedet en aktivitet vi som idrætsalumner skal forholde os til? Ja, det gør vi i hvert fald i dette års første alumne-arrangement! 

I 2016 blev E-Sport Danmark optaget  som associeret medlem i Dansk Atletik Forbund. Dermed indledte idræt og gaming-kulturen for første gang i Danmark et formelt samarbejde, som bl.a. resulterer i, at e-sport næste år er med som disciplin i Skole OL. Ydermere har Parken Sport & Entertaintment kastet et årligt tocifret millionbeløb efter tre e-sportshold, som på længere sigt skal begå sig i verdenseliten, hvor præmier og sponsorer indbringer de bedste computerspillere millioner af kroner i tegnebogen hvert år.

Med disse tiltage og samarbejder er E-Sport Danmark, det officielle forbund for elektronisk sport, på vej til at få opfyldt et primært mål, nemlig at ”e-sporten anerkendes som sportsgren i Danmark.”

Senest har videnskab.dk bragt en artikel, som drøfter e-sport.

Om oplægsholderne

Magnus Pondus Hansen og Esben Lysemose, bachelorstuderende ved NEXS
Magnus og Esben er i gang med at skrive bachelorprojekt om e-sport. De vil fortælles om deres overvejelser og tanker i forbindelse med projektet.

Christian Cramer Nielsen, cand. soc. i Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier og Arbejdslivsstudier på Roskilde Universitet
Christian arbejder som e-sportskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland. Han
skrev speciale om “Undervisning i E-Sport – Et Sundhedsfremmende Tiltag?” og er ejer af COMPUTERSPILSEKSPERT.DK. 
Oplægge vil omhandle E-Sportens særlige muligheder for sundhedsfremme gennem aktivering, læring, dannelse og integration for børn, unge og voksne, og det uddybes ud fra et forskningsperspektiv."

Oplægsholderne er på fra kl. 17.00-18.30, hvorefter der vil være mulighed for spørgsmål og diskussion.

Networking er et vigtigt element i alumnearrangementerne, og vi håber på at mange deltagere vil være med til at spise sammen i kantinen bagefter.

 
Pris
20 kr. Betales kontant eller via mobilepay ved ankomst.

Tilmeld
Du tilmelder dig ved at benytte tilmeldingsknappen herunder. Det kræver login. Hjælp til login.

Arrangører
Mie Maar Andersen og Signe Krog Christensen, bestyrelsesmedlemmer.

Kontaktperson
Anne Lykke Poulsen, apoulsen@nexs.ku.dk 

Praktiske oplysninger

Tid: d. 8. marts 2017 - kl. 17:00 til 19:00
Sted: AB-bygningen (AB2), Institut for Idræt og Ernæring, Nørre Alle 55, Kbh. N

Hent kalenderfil