Alumne
Ulla Wogensen

Uddannelse
Cand. mag. dansk (hovedfag)og idræt (bifag), KU

Kandidatår
1985 (DHL/IFI 1983-85)

Arbejdssted/nuværende stilling
Lektor på Nørre G og ekstern lektor på IKV, Syddansk universitet (underviser på teoretisk pædagogikum)

Læs mere om Ulla Wogensen
Link til kubulusprofil

Spørgsmål og svar

Hvad fik dig til at læse idræt?
Jeg har altid dyrket al mulig slags idræt og dans og vidste på et tidligt tidspunkt, at jeg gerne ville undervise i bl.a. idræt.

Hvad var din bedste oplevelse på idrætsstudiet?
Fællesskabet i klassen. I det hele taget var det at komme på et fast hold en fantastisk oplevelse efter at have læst hovedfag på KUA.

Hvad bruger du din idrætsuddannelse til i dag?
Jeg underviser på Nørre G.

Hvad var din sjoveste oplevelse på idrætsstudiet?
En af de mest pudsige oplevelser var i forbindelse med en ekskursion til Rude Skov i orienteringsløb.  Det var øsregnvejr, og min gruppe  bestod af  ud over mig (som ikke har orienteringsløb som min spidskompetence!) af Hanne (som havde nogenlunde samme retningsfornemmelser som mig), Kåre – 2m høj færing i biologudstyr (grønne gummistøvler, sydvest  mm) og Ahmed (udvekslingsstudent fra Tanzania – og ikke klædt på til det danske regnvejr!)  Et fantastisk team! Vi fik set meget skov, og Ahmed fulgte troligt i hælene på os frem og tilbage, rundt og tilbage, frem osv. – afbrudt af megen kortlæsning – eller forsøg på samme. Efter et par timer, hvor vi igen stod og dryppede på det - heldigvis laminerede – kort, dristede Ahmed sig til et enkelt spørgsmål: Excuse me, but could you please tell me exactly where we are? Hvis der var noget vi ikke kunne, var det lige præcis det, men situationen var så absurd der i regnen, at vi gik fuldstændig i latterkrampe. Det lykkedes os med nød og næppe at nå bussen, der skulle køre os tilbage til byen (den var faktisk på vej ud fra parkeringspladsen, da  vi kom mosende  ud fra skovens dyb. Så vi fik da Ahmed med hjem i god behold, men jeg er ikke sikker på vi fik ham motiveret for o-løb i regnvåde Danmark. Til gengæld blev Ahmeds kostelige replik en fast vending i klassen fra den dag.  

Hvilket arrangement i idræt alumneforeningen kunne få dig til at deltage?
De arrangementer jeg har deltaget i, som har kombineret praktik og teori, har været super, synes jeg. Det var fx arrangementet med crossfit og med intervalløb som højintensitetstræning. Lav gerne flere af den slags arrangementer. Også foredrag med resultater fra nyeste forskning har naturligvis min interesse.