28. september 2011 - Netværksmiddag 2011 

28. september 2011 – Netværksmiddag i IKK Alumne

I slutningen af september samledes 21 vidt forskellige mennesker til en middag på Vartov i det indre København. To fællestræk gik dog igen hos dem alle: En uddannelse fra Institut for Kunst og Kulturvidenskab og en stærk passion for kulturformidling.
Af Marie Ørbæk Christensen, bestyrelsesmedlem i IKK Alumne

Alumneforeningen, IKK Alumne, er en nystartet forening for nuværende og tidligere studerende på Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Instituttet har ikke tidligere haft en alumneforening, men har i høj grad haft brug for den. I og med at uddannede fra IKK havner i alverdens forskellige stillinger – private som offentlige, projektbaserede som faste – savnede flere af de studerende et netværk blandt færdiguddannede kandidater, mens flere tidligere studerende savnede et tilhørsforhold til deres institut, også efter tiden på universitetet. På baggrund af det behov blev alumneforeningen oprettet i foråret.

Onsdag den 28. september afholdt IKK Alumne sit første arrangement. Men støtte fra Kubulus fik foreningen mulighed for at invitere til netværksmiddag. Vi i bestyrelsen vedtog et tema for middagen, og med hovedvægt på instituttets ramme – kunst og kultur – valgte vi emnet ‘kulturformidling’ som aftenenes omdrejningspunkt.

Halvdelen af middagsinvitationerne gik til færdiguddannede kandidater fra instituttet, som hver især sidder i spændende kulturformidlende stillinger, men som samlet set repræsenterer en bred vifte af karrieremuligheder for IKK-uddannede. Blandt de deltagende var en litteraturformidler ved Hovedbiblioteket, en manuskriptforfatter på et reklamebureau, en spiludvikler i Gentofte Kommune og en journalist på Dagbladet Information.

Den anden halvdel af invitationerne stilede vi mod nuværende kandidatstuderende på IKK. Her lod vi de studerende komme til os ved at slå middagen op på diverse hjemmesider, og lade de studerende tage kontakt og således også beskrive, hvori deres særlige interesse for kulturformidling ligger. De 11 studerende, der deltog i middagen, havde bestemt også deres at byde ind med: Der var blandt andre festivalarrangører, kulturbloggere, aftenskolelærere og fotografer blandt selskabets nuværende studerende.

Aftenen, der løb fra kl. 18.00 og indtil midnat bød på middag fra Meyers Køkken. Derudover havde vi fra bestyrelsens side lagt nogle faster punkter ind i løbet af aftenen: Udover den obligatoriske præsentationsrunde prøvede vi hinandens forestillinger og fordomme af i en quiz, hvor to færdiguddannede alumner – en reklamemand og en kommunikationsmedarbejder – lod sig beskyde med resten af selskabets idéer om, hvilken uddannelse de to hver især havde, hvilke arbejdsopgaver de sad med, hvordan deres hverdag så ud, og så videre. Herudover stillede vi i bestyrelsen nogle motiverende spørgsmål om kulturformidling, der kunne være med til at spore samtalen rundt om middagsbordet ind på emnet.

Resten af aftenen blev der netværket på fuld drøn deltagerne imellem, også ganske af sig selv, og vi i bestyrelsen kunne med begejstring konkludere, at interesserer man sig for kulturformidling, har man som regel også en stærk evne til at formidle den interesse til andre. Den ene time tog den anden, og mens nogle takkede af efter desserten var spist, blev andre hængende til rådhusklokkerne slog midnat.

Middagen førte til udveksling af emailadresser og telefonnummer, og en efterspørgsel på flere arrangementer af samme slags. Bestyrelsen glæder sig derfor over allerede den 6. oktober at kunne afholde en fyraftensmiddag for alumneforeningens medlemmer i studentercaféen på Institut for kunst og kulturformidling.

Praktiske oplysninger

Tid: d. 28. september 2011 - kl. 18:00 til 22:00
Sted:

Hent kalenderfil


Del med dine venner: