31. marts 2011 - 31. marts 2011: Sociologisk Karrieredag 

Sociologer er spændende djøf’ere

Den første sociologiske karrieredag begyndte med en hall fyldt med forventningsfulde studerende og dimittender. De var mødt op for gode råd til jobsøgning, så de kunne overbevise virksomheden bag deres drømmejob om, at ansættelse af en sociolog ville være den bedste løsning.

Derudover var de kommet for at høre om deres jobmuligheder og om livet på den anden side af specialet. Der var ganske mange gode råd og historier til dem.

Udover muligheden for at gå hen til repræsentanterne fra en række virksomheder og tale med dem ansigt til ansigt, var der også et oplæg med fire sociologer, der havde guldkorn til jagten på jobbet. Her kommer et par af dem:

  1. Få et studiejob! I skal i kontakt med ”den virkelige verden” uden for universitetets mure allerede under studiet.
  2. Vær uformel og netværksorienteret! Kun en tredjedel af alle stillinger bliver besat på baggrund af et jobopslag – resten er forbindelser. Så husk på hvem I kender i forvejen, og benyt jer af netværksfora som Linkedin
  3. Tænk ud af de rammer, I har lært på studiet! I reklamebranchen er de ligeglade med hvem, der skrev Kapitalen – de vil bare have noget der virker.
  4. Vær konkret! En problemstilling, man møder som sociolog, kan meget vel være at finde ud af, hvordan man sælger fersk kød på internettet.

Flere af oplægsholderne har selv været med til at ansætte og havde derfor også helt konkrete råd til ansøgningerne:

  1. Svar i det samme sprog! Det er en fordel at skrive sin ansøgning med de ord og vendinger, som arbejdspladsen bruger.
  2. Undgå at skrive for akademisk. Arbejdspladsen skal læse mange ansøgninger igennem, så skriv i flydende og letforståeligt, og undgå at bruge for mange fagord og indviklede sætnniger.
  3. Søg uopfordret! Ofte er der akut behov for en ny medarbejder, og så er de uopfordrede ansøgninger lettilgængelige.
  4. Husk at din ansøgning ikke handler om dig! Den handler om et problem din kommende arbejdsgiver står med, og hvordan netop du kan løse det.

I det hele taget opfordrede oplægsholderne til, at man skal tænke ud af boksen og være utraditionel i sin jobsøgning. En cykeltur hjem fra børnehaven sammen med datterens venindes mor kan sagtens føre til et spændende job i Kræftens Bekæmpelse.

I en pause mellem oplæggene var der tapas og god stemning, så de cirka 130 studerende og dimittender kunne få snakket med oplægsholderne og hinanden.

Se billeder fra Sociologisk Karrieredag

Log ind og klik så her for at se oplægsholdernes præsentationer
Kan du ikke logge ind, er det fordi du ikke er registreret som medlem af Sociologisk Alumneforening.

Hvis du allerede er medlem af Kubulus Alumni og opfylder kravene til medlemskab af Sociologisk Alumneforening, skal du aktivere dit medlemskab af sidstnævnte ved at klikke her og følge vejledningen nederst på siden.

Du kan få en alumneprofil ved at melde dig ind i Sociologisk Alumneforening og Kubulus Alumni ved at klikke her

Hvis du ikke kan få adgang til din alumneprofil så skriv til alumne@adm.ku.dk, hvor du beskriver, hvad det er, der går galt. Send os gerne en kopi eller et skærmprint af fejlmeddelelsen, så forsøger vi at løse problemet hurtigst muligt.

Praktiske oplysninger

Tid: d. 31. marts 2011 - kl. 17:00 til 20:00
Sted:

Hent kalenderfil


Del med dine vennner: