9. marts 2014 - Hundertwasser - omvisning på Arken  

Hundertwasser på Arken
ARKEN viser en stor udstilling med den østrigske multikunstner Friedensreich Hundertwasser (1928-2000). Vi kender ham bedst som maler i kraft af hans karakteristiske, farvestrålende spiral-malerier. Hans særegne billedunivers fandt vej til mange danske hjem i løbet af 1970'erne i form af grafiske tryk og populære souvenirs fra Wien. Men Hundertwasser var også meget andet. En kompromisløs kunstner, der med sin kunst, sin filosofi og sin livsførelse kæmpede for at genoprette harmonien mellem natur og menneske.

Omvisningen starter kl. 11, og der er 30 pladser til foreningens medlemmer, som bliver uddelt efter først-til-mølle-princippet. Indgang er for egen regning, men der er grupperabat, hvis vi er 10. Vi mødes ved billetsalget 10.50. Rundvisningen varer 50 min, og så kunne vi passende spise frokost i museets café efterfølgende. Det vil også være muligt at melde sig ind i foreningen på dagen.

Tilmeld dig arrangementet længere nede på siden ved at trykke med tilmeldingsknappen, når du er logget ind med brugernavn er kodeord. Hvis du har problemer med at tilmelde dig, så kontakt endelig foreningen på tyskalumneforening@gmail.com

Allerede i 1950'erne udførte Hundertwasser sine første aktivistiske happenings med fokus på individets frihed og uafhængighed. De var et opgør med den rationelle, funktionalistiske arkitektur, som den kom til udtryk i hans hjemland Østrig. Med sine tanker om bæredygtighed, økologi og en kunstpraksis båret frem af en grundlæggende utopisk impuls og tro på kunstens virkekraft er Hundertwasser i dag langt fra en outsider.

Læs mere om udstillingen her

Praktiske oplysninger

Tid: d. 9. marts 2014 - kl. 11:00 til 12:00
Sted: Arken, Skovvej 100, 2635 Ishøj

Hent kalenderfil